top of page
Larsbo Lantgård.jpg

Välkommen till Larsbo Lantgård

Mitt emellan den vackra sjön Strömaren och Skärplinge ligger Larsbo Lantgård. En vacker och anrik gård med rötterna långt ner i den norduppländska myllan.

Här träffar vi Robert Högfeldt som äger och driver Larsbo Lantgård tillsammans med hustrun Mikaela. De tog över gården år 2017 och har idag en levande gård med 44 grisar, ankor, höns och ett drygt hundratal får och lamm, och deras ekologiska gårdsbutik är populär hos både ortsbor och långväga kunder.

Anledningen till vårt besök på Larsbo Lantgård är att Robert och Mikaela under sommaren blev ägare till en MultiOne 8.4S K. De hade tidigare haft en äldre Avant 635 men då gårdens sysslor blev både fler och tyngre behövde de växla upp till en starkare maskin, men utan att behöva tumma för mycket på maskinens storlek.

Vi möts ute på gårdsbacken och Robert börjar med att berätta att ankorna är lite sura idag, det är därför de väsnas och pockar på vår uppmärksamhet.

 - Vi har en räv som stryker omkring här runt gården, så ankorna får hålla sig hemma och det är de inte glada över.

Robert Högfeldt äger och driver Larsbo Lantgård tillsammans med hustrun Mikaela.
Larsbo Lantgård har en gårdsbutik

Robert Högfeldt äger och driver Larsbo Lantgård tillsammans med hustrun Mikaela.

Nu har du haft din MultiOne kompaktlastare i en och en halv månad. Vad kan du säga om din MultiOne så här långt, Robert?

     - Jag är otroligt nöjd med maskinen och vi använder den till i stort sett allt som den går att använda till, säger Robert. Vi använder den när vi flyttar djur, kör ut vatten och foder och när sommaren är över så kommer den att användas flitigt till snöplogning förstås.

Vad var det som gjorde att du valde MultiOne när det var dags för en ny kompaktlastare?

     - Komforten och lyftkapaciteten vägde nog in en del. Den går också mjukare och den känns mer robust i midjan. Dessutom är det väldigt mycket som är standard på en MultiOne. När vi gjorde en jämförelse med en annan maskin så kunde vi se att alla dessa tillval hade kostat oss närmare 100 000 kr till. Nu fick vi det på köpet vilket gör MultiOne extra prisvärd.

    - Att maskinen dessutom redan var utrustad med ett MultiOne/Avant-fäste var ju ett stort plus. Vi har ju en hel del redskap sedan tidigare och med det här fästet kan vi fortsätta att använda våra gamla redskap - även om de har en annan färg, säger Robert och skrattar.

Och med tanke på att du låter väldigt nöjd med maskinen så är det lätt att tänka att den får rulla en hel del?

- Ja, så är det. På en och en halv månad så har den redan gått 170 timmar! Vi använder den på hela gården och eftersom den löser de flesta behov vi har i det dagliga arbetet så körs den mycket. Där har vi också en fördel med vår MultiOne 8.4S K; den har två hastigheter så att man kan ”gasa på” lite när man har bråttom hem.

På bara en och en halv månad har maskinen gått 170 timmar och används till de flesta arbetsuppgifterna på gården.

På bara en och en halv månad har maskinen gått 170 timmar och används till de flesta arbetsuppgifterna på gården.

Och apropå att gasa på, nu tackar vi så mycket för pratstunden och låter dig återgå till jobbet. Vad är det som ska göras idag?

     - Gårdsbutiken håller ju öppet året om, 9–19 varje dag, och även om vi har självbetjäning i en del av butiken så ska hyllorna fyllas på såklart. Vi odlar spannmål till foder och vi säljer två ton egenmalet mjöl varje år. Och varken djuren eller skogen låter oss ligga på latsidan så det finns att göra!

 

     - Ja, tack för besöket! Det har varit väldigt trevligt att ha med er på Multibolaget att göra! Allt från första kontakten med er säljare Gary till eftermarknadschefen Glenn som faktiskt tog vägen om oss på väg till sommarstugan, bara för att lämna en reservdel.

Multibolaget den 18 augusti 2023

Larsbo Lantgård logo.webp
bottom of page